top of page

Thuiswerktips

Effectief en productief thuiswerken

In onze praktijk ontvangen we regelmatig de vraag hoe we effectief en productief kunnen thuiswerken.

Wij hebben veel ervaring met thuiswerken, daarom enkele tips die je helpen om je tijd goed in te delen en om productief te zijn. 

  1. Zorg voor voldoende slaap en voor een vast slaappatroon.

  2. Ontwikkel routine, het lijkt misschien onbelangrijk hoe de samenstelling van je dag eruitziet en met welke taken je begint, maar dat is het niet.

  3. Begin eerst met de urgente taken voor die dag. Ben je een ochtendmens? Dan ben je waarschijnlijk het productiefst voor de middag. Gebruik deze werkuren dan om je belangrijkste ‘to do’s’ af te werken.

  4. Plan twee, maximaal drie momenten per dag om e-mails weg te werken, zo voorkom je dat jouw mailbox je werkdag bepaalt.

  5. Plan pauzes/rustmomenten in.

  6. Werk in blokken van maximaal twee uur, het is namelijk onrealistisch om te denken dat je de hele dag je concentratie kunt behouden.

  7. Plan lichaamsbeweging in, bijvoorbeeld een lunchwandeling.

  8. Zorg tijdig voor je lunch.

  9. Stop op tijd, het gevaar van thuiswerken is dat je te lang doorgaat. Zo voorkom je (over)vermoeidheid. Je wilt toch graag de volgende dag weer met een fris hoofd beginnen?

 

Nogmaals het is belangrijk om structuur in je dagen aan te brengen. Dit helpt je om productief, effectief en gemotiveerd te blijven. Wij wensen je succes!

 

De loopbaancoaches Mariët en Petra van Werkstudio.

 

Thuiswerken
bottom of page