Tips voor het werven van werknemers

31 mei 2017 17:09

De vacatureomschrijving kan nog zó aantrekkelijk zijn, de reacties en kandidaten kunnen alsnog uitblijven. Steeds meer bedrijven hebben moeite met het werven van nieuwe werknemers. Daarom: enkele tips voor het succesvol werven van werknemers!

Stimuleer eigen werknemers

Stimuleer eigen werknemers om nieuwe kandidaten aan te dragen. Immers: uw werknemers zijn het beste visitekaartje voor het bedrijf. In ieders netwerk zitten vaak potentiële kandidaten. Motiveer medewerkers eventueel met een beloning in de vorm van een cadeaubon, bonus of reisje.

Begin bij de basis

Werf nieuwe kandidaten rechtstreeks vanaf opleidingen. Geef leerlingen de kans om kennis te maken met uw bedrijf door regelmatig stageplekken beschikbaar te stellen. Een andere geschikte manier om uw bedrijf te promoten is door het geven van rondleidingen aan studenten van het MBO of HBO of het aanbieden van projecten aan relevante opleidingen.

Promotie vacature

Plaats een openstaande vacature niet alleen op uw eigen website, maar promoot het ook door middel van relevante andere middelen. Zo is plaatsen en adverteren op social media effectief en kan het goed zijn om de vacature te publiceren in diverse lokale en regionale media. Bent u in het bezit van bedrijfsauto’s? Een kreet ‘Werknemers gezocht!’ heeft op een auto een enorm bereik.

Gratis vacaturesites

Er zijn diverse gratis mogelijkheden om uw vacature te plaatsen. Denk hierbij aan indeed.nl of jobbird.com. Werkt dit niet? Dan biedt een betaalde vacaturewebsite ook uitkomst, bijvoorbeeld nationalevacaturebank.nl.

Flexibiliteit

Veel werknemers zijn op zoek naar flexibiliteit in hun functie. Voor velen is het aantrekkelijk wanneer er flexibele werktijden zijn, thuis werken mogelijk is of de functie ook parttime beschikbaar is.

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het werven van werknemers? Werkstudio helpt u op weg! Bekijk de mogelijkheden of neem contact op voor meer informatie.