Testen en assessments: kleine investering, grote winst!

19 januari 2017 10:00

Testen en assessments: kleine investering, grote winst! Het optimaal benutten van talenten van werknemers staat bij steeds meer organisaties centraal. Testen en assessments zijn dé manier om meer rendement uit het talent van (potentiële) werknemers te halen.

Testen en assessments zijn in talloze werksituaties relevant. Zo bepalen ze het werk- en denkniveau van kandidaten voor promoties of vacatures en stimuleert het de ontwikkeling van een werknemer. “Het doel van een assessment is het beoordelen en voorspellen van capaciteiten (IQ), drijfveren (motivatie) en persoonlijkheid van de kandidaat. Een zeer effectief instrument, dat naar onze mening door professionals moet worden uitgevoerd”, aldus Mariët Heestermans, adviseur bij Werkstudio.

Van magazijnmedewerker tot CEO


Heestermans: “Een veelvoorkomend misverstand is dat testen en assessments alleen geschikt zijn voor functies in het hoger echelon. Echter, ook voor bijvoorbeeld een magazijnmedewerker is het goed om de rekenvaardigheid en nauwkeurigheid te testen. Persoonskenmerken die niet uit een CV kunnen worden opgemaakt zijn dan inzichtelijk.”

Assessments op maat


Testen en assessments zijn altijd maatwerk. Werkstudio biedt testen van gerenommeerde testleveranciers en heeft daarmee altijd de juiste testen voor iedere bedrijfssituatie. “Wij geven daarbij ook aan wat de validiteit en betrouwbaarheid van het testproduct is”, stelt Heestermans.

Benutten van talenten


Een assessment biedt inzicht zodat het potentieel van een medewerker wordt ingeschat en talenten wordt benut. Daarbij zorgt de objectieve feedback vanuit een assessment voor zelfkennis, waardoor er meer aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Een win-win situatie voor zowel werkgevers als medewerkers! Werkstudio biedt een uitgebreid assessment, inclusief nabespreking al voor €975. 
Meer informatie over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op met Mariët Heestermans: 06 50 57 56 26 of info@werkstudio.nl