Past jouw talent bij jouw baan?

9 juli 2017 19:38

Wanneer werk jij het meest effectief en ben je gemotiveerd? Belangrijk is dat je werk doet dat je daadwerkelijk leuk vindt én waar je goed in bent. Met de TMA Talentenanalyse weet je niet alleen wat je talent is, maar ook wat jou motiveert!

Wat is de TMA Talentenanalyse?

De TMA Talentenanalyse brengt jouw drijfveren en talenten in kaart. De test maak je online en het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer een uur. Je krijgt een serie vragen voorgelegd waarbij je een antwoord moet kiezen dat het beste bij jou past. Na afloop van het maken van de test worden de resultaten geanalyseerd, met als doel een volledige en heldere analyse van jouw talenten en drijfveren. Met deze analyse kom je te weten wat voor jou de ideale werksituatie is, welke manier van communicatie het beste bij jou past en wat jouw leer- en ontwikkelingsstijl is. De testresultaten worden in een persoonlijk gesprek besproken en toegelicht. Na afloop ontvang je het persoonlijke testrapport vervolgens digitaal of per post.

Drijfveren en talenten

Drijfveren zijn de bouwstenen van je persoonlijkheid. Ze typeren als het ware de behoefte die jij als persoon hebt, al dan niet bewust, met de daarmee samenhangende denkbeelden en verlangens. De drijfveren hebben een grote invloed op je gedrag, de ontwikkeling én ontwikkelingsmogelijkheden. Talenten zijn eigenschappen die je van nature inzet, ook bewust of onbewust. Als je jouw talenten inzet, lijkt dat wat je doet je gemakkelijk af te gaan. Talenten maken jou als individu uniek. De analyse van drijfveren en talenten geeft jouw voorkeursgedrag weer. Dit is het gedrag dat je het liefst toont. Ook is het mogelijk om jouw drijfveren te vertalen naar competenties: het gaat hierbij om gedragsvaardigheden die jou als persoon typeren. Een voorbeeld van een competentie is “optreden”: hoe maak jij een goede eerste indruk en kun je deze handhaven? Een ander voorbeeld is “flexibiliteit”: ben je in staat om je gedragsstijl te veranderen of aan te passen, zodanig dat je gestelde doelen kunt bereiken? Van 53 gedefinieerde competenties wordt aangegeven of deze voor jou gemakkelijk, redelijk of moeilijk te ontwikkelen zijn.

Inzicht

De TMA geeft inzicht in verschillende factoren, zoals:

Emotionele balans:

Hierbij wordt de mate van eigenwaarde, ontzag, steunbehoefte, druk en stressbestendigheid weergegeven.

Motieven:

Afwisseling, ambitie en uitdaging zijn pijlers die in hierin worden meegenomen. Waardoor word jij gemotiveerd om prestaties te leveren?

Sociale talenten:

Hoe gedraag jij je in relatie tot anderen? In welke mate maak jij contact? Conformeren, extraversie, hulpverlenen en sociale empathie worden hierin meegenomen.

Beïnvloedende talenten:

In welke mate beïnvloed jij anderen? Kenmerken die hierbij inzichtelijk worden gemaakt zijn onder andere dominantie, energie, actie, volharding en confrontatie.

Leidinggevende talenten:

Ben jij iemand die adequaat beslissingen neemt? Ook onderwerpen als onafhankelijk denken en handelen, verantwoording en leiderschap komen hierbij aan bod.

Organisatietalenten:

Wat zijn jouw organisatietalenten? Doelgerichtheid, orde en structuur en pragmatisme worden hiermee inzichtelijk.

Het juiste talent bij de juiste baan

Twijfel jij aan welke baan het beste bij je past? Of wil je meer rendement uit je talent halen? Een TMA Talentenanalyse helpt je hierbij. Je krijgt niet alleen een duidelijk overzicht van de testresultaten, onze adviseurs nemen deze vervolgens volledig met je door. We gaan tijdens het coaching gesprek dieper in op de kansen en mogelijkheden die de resultaten bieden voor jou. Interesse? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

TMA talentenanalyse